Genesee Hall behaalt LEED Silver-certificering – The Green Dandelion

Genesee Hall, de nieuwste residentie op de River Campus, is onlangs bekroond LEED Zilver-certificering. Volgens de US Green Building Council is “LEED, of Leadership in Energy and Environmental Design, het meest gebruikte beoordelingssysteem voor groene gebouwen ter wereld. LEED biedt een kader om gezonde, zeer efficiënte en kostenbesparende groene gebouwen te creëren. LEED-certificering is een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheidsprestaties.”

Universitaire Faciliteiten en Diensten Planning en Projectmanagement en het ontwerp-bouwteam gebruikte veel innovatieve technologieën om een ​​duurzame en efficiënte woonhal te bouwen. Een belangrijk aspect van het ontwerp was waterefficiëntie. Het landschap is zo ontworpen dat er geen irrigatiesystemen voor nodig zijn en het op natuurlijke wijze in stand kan worden gehouden. Dit maakt het landschap zeer water-efficiënt omdat het niet nodig is om sproeiers of andere waterintensieve systemen te gebruiken om het te onderhouden. De aanplant zijn allemaal niet-invasieve soorten die inherent minder water nodig hebben om in stand te houden. Door regentuinen aan te leggen om het water op te vangen en af ​​te voeren, werd de hoeveelheid afvloeiing naar het regenwaterriool geminimaliseerd. Bovendien hebben de bouwplanners het drinkwaterverbruik met 43% verminderd ten opzichte van het door de basiscode ontworpen gebouw.

Naast een verhoogde efficiëntie in watergebruik, levert Genesee Hall ook belangrijke prestaties op het gebied van energie-efficiëntie. De besparingen op de energiekosten bedragen 20,7% ten opzichte van een gebouw dat is ontworpen volgens de baselinecode. Er werden energiezuinige armaturen geïnstalleerd, zoals raamsensoren die de doeltemperatuur van een kamer veilig verlagen om de energie die verloren gaat te minimaliseren door deze te verwarmen tot de basistemperatuur van de hele hal. Daarnaast omvatte een deel van het project een aankoopcontract van twee jaar Groene-e hernieuwbare certificaten. Deze Green-e-certificaten worden gekocht ter ondersteuning en financiering van duurzame projecten die overal in de Verenigde Staten worden gebouwd. In totaal zullen deze certificaten 70% van het elektriciteitsverbruik voor de bouw van de residentiezaal compenseren.

De ontwerp-bouwteam heeft zorgvuldig nagedacht over de materialen die zijn gebruikt om Genesee Hall te bouwen en heeft voorzorgsmaatregelen genomen om zoveel mogelijk afval van de stortplaats af te leiden. Achttien procent van de totale bouwmaterialen is vervaardigd met gerecyclede materialen. Het design-build team zorgde er ook voor dat 94% van de totale bouwmaterialen op houtbasis werden gecertificeerd volgens de principes en criteria van de Forest Stewardship Council (FSC). Bijna een kwart van de totale bouwmaterialen was lokaal geproduceerd, wat betekent dat ze binnen een straal van 500 mijl zijn vervaardigd en gewonnen. In totaal heeft het project maar liefst 76% van het ter plaatse gegenereerde bouwafval van een stortplaats afgevoerd om te worden gerecycled.

Over het algemeen behaalde het Genesee Hall-project LEED Silver dankzij water- en energiebesparingen door groene landschapsarchitectuur, energiezuinige armaturen en waterarme armaturen, evenals afvalomleiding en het gebruik van duurzame materialen. Al deze factoren dragen bij aan een kleinere ecologische voetafdruk en een nieuwe ruimte op de campus die een belangrijke duurzame prestatie betekent.

Geschreven door Mariah Greico, klas van 2018

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Scottsbar.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart