Water, onze belangrijkste natuurlijke hulpbron: de groene paardenbloem

Met het naderen van de zomermaanden is het vooral belangrijk om water te besparen. In de zomermaanden gebruiken huiseigenaren vaak twee tot vier keer zoveel water als de rest van het jaar. Na de zomer van 2012 was meer dan 65% van het land in droogte. Hoewel watergebruik onvermijdelijk is, zijn er eenvoudige dingen die u in uw dagelijks leven kunt doen om efficiënter met water om te gaan.

 1. Vaatwasser: zorg ervoor dat u uw vaatwasser volledig vult voordat u hem gebruikt en spoel de vaat niet voor. Tests hebben aangetoond dat voorspoelen de reiniging van de vaatwasser niet echt verbetert, en u kunt maar liefst 20 gallons water per lading besparen.
 2. Douche versus bad: Een vol bad vereist gemiddeld ongeveer 70 gallons water. Het nemen van een douche van vijf minuten verbruikt echter slechts tussen de 10 en 25 gallons. Bovendien kunt u: installeer een waterbesparende douchekop met laag debiet dat het waterverbruik kan beperken tot 2,5 gallons per minuut.
 3. Wasserij: Aangezien de gemiddelde wasmachine 40,9 gallons water per lading gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u wacht tot u een volledige lading wasgoed heeft voordat u de machine laat draaien.
 4. Gazon: Geef uw gazon alleen aan het begin van de dag water en geef geen water als het waait. Dit zal je helpen om te voorkomen dat water verliezen door verdamping.
 5. Controleer op lekken: Eén druppel per seconde komt neer op vijf gallons per dag! Zorg ervoor dat u uw kranen en douchekoppen controleert op lekkage.

Heeft u meer ideeën over hoe u water kunt besparen? Reageer hieronder, we horen het graag!

Geschreven door: Lauren Henry, klas van 2014

Fotocredit: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrophobic_effect, Een druppel water vormt een bolvorm, waardoor het contact met het hydrofobe blad wordt geminimaliseerd.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Scottsbar.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart