Verklein je watervoetafdruk – de groene paardenbloem

In de staat New York stellen we de beschikbaarheid van schoon, stromend water vaak niet ten volle op prijs. Draai gewoon de kraan open en voilà, er komt water uit op de gewenste temperatuur. Hoewel het grootste deel van het aardoppervlak met water bedekt is, is zuiver water niet zo overvloedig, vooral in bepaalde regio’s. Hoewel we deze kostbare hulpbron niet snel opraken, kan het overmatige gebruik ervan een grote onbalans tussen vraag en aanbod veroorzaken, vandaar het belang van matige consumptie. Door onze watervoetafdruk te verkleinen, besparen we niet alleen op deze kostbare hulpbron, maar ook op de energie die wordt gebruikt om deze te behandelen. Hier zijn een paar bruikbare stappen die u kunnen helpen uw watervoetafdruk te verkleinen.

Bespaar water in de badkamer. De badkamer is ruwweg goed voor meer dan 40% van het Amerikaanse binnenwatergebruik. Daarom is het als eerste richten op de badkamer een goed begin om het waterverbruik te verminderen. Om te beginnen kun je proberen kortere douches te nemen en de kraan dicht te draaien terwijl je je tanden poetst of je scheert. Door je douche met twee minuten in te korten, kun je gemakkelijk 200 lbs CO . besparen2 elk jaar. Als alternatief kunt u een waterbesparende douchekop installeren die de waterstroom vermindert en dus water bespaart in vergelijking met zijn conventionele tegenhangers.

Verminder de vleesconsumptie. De vleesindustrie is sterk afhankelijk van water, vooral voor rundvlees. Voor de productie van één kilo rundvlees is ongeveer 15 liter water nodig. Zelfs als je je niet kunt verplichten om vegetariër of veganist te worden, kan het eten van een of twee keer per week vleesloze maaltijden je watervoetafdruk verkleinen. Als je je zorgen maakt over een tekort aan voedingsstoffen, bekijk dan dit blog over plantaardige vleesvervangers.

Afdichting lekt. Deze tip is heel intuïtief, maar waterlekkage wordt vaak over het hoofd gezien. De lekkage van het gemiddelde huishouden kan oplopen tot “Jaarlijks wordt 10.000 liter water verspild” (EPA). Waterlekkages zijn voor niemand voordelig: ze verspillen water en energie en kunnen op den duur schade toebrengen aan uw woning. Gewoon uw leidingen regelmatig scannen en afdichten is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om onnodige verspilling te voorkomen.

Geschreven door Kelly Jean, klas van 2021

Afbeelding door pixabay.com

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Scottsbar.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart