Uw virtuele watervoetafdruk verkleinen – De groene paardenbloem

Uw dagelijkse bezigheden hebben invloed op het milieu. Een manier om uw impact te volgen, is door uw watervoetafdruk te berekenen en uw dagelijkse activiteiten en consumptiepatronen dienovereenkomstig opnieuw te beoordelen. Aangezien water essentieel is voor onze dagelijkse activiteiten, is het logisch om te beginnen met het bijhouden van de impact van uw watervoetafdruk.

Aan welke activiteiten denkt u bij de uitdrukking “watervoetafdruk”? Dingen zoals wassen, schoonmaken, koken, drinken, etc.? Hoewel de watervoetafdruk rekening houdt met deze methoden van directe consumptie, is er ook: virtueel water verbruik waarmee rekening wordt gehouden. Virtueel water is het water dat u indirect verbruikt, zoals het kopen van een product waarvan de productie gepaard gaat met waterverbruik. Er zijn veel online watervoetafdrukcalculators die u kunt gebruiken om uw eigen watervoetafdruk te bepalen. Deze interactieve watervoetafdrukcalculator is een goede hulpbron.

Er zijn een paar manieren waarop u uw watervoetafdruk kunt verkleinen; Hoewel er algemene aanwijzingen zijn om uw directe waterverbruik te verminderen, zijn er ook enkele maatregelen die u kunt nemen om uw virtuele watervoetafdruk te verkleinen. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 • Verleng de levenscyclus van uw producten

Bij elk product dat u koopt, is de kans groot dat er water bij de productie betrokken was. Probeer alleen het noodzakelijke te kopen en als u het gevoel heeft dat u het product niet meer kunt gebruiken, probeer het dan te recyclen of te doneren in plaats van het weg te gooien.

 • Vermijd producten voor eenmalig gebruik

Kunststoffen voor eenmalig gebruik nemen tijdens de productie veel water en energie in beslag. Recycle het plastic dat je wel gebruikt en probeer in plaats daarvan over te schakelen op herbruikbare alternatieven, zoals herbruikbare stoffen tassen om te winkelen, herbruikbare waterflessen, herbruikbaar keukengerei en kraanwater of investeer in een waterfilterkan in plaats van flessenwater te drinken.

Het duurt ongeveer 2400 gallons water om slechts één pond vlees te produceren. Vee en pluimvee in de VS eten grote hoeveelheden waterintensief voer. Door de hoeveelheid vlees die u consumeert te verminderen, kunt u uw virtuele watervoetafdruk aanzienlijk verkleinen. Je hoeft niet helemaal vegetarisch of veganistisch te gaan, je kunt beginnen met Meatless Mondays!

Energieproductie is een proces waar ook water voor nodig is. Het grootste deel van de VS haalt zijn elektriciteit uit hydro-elektrische en thermo-elektrische energier (van steenkool, aardgas, nucleaire brandstoffen, enz.), die beide grote watervoetafdrukken. Door uw apparaten uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn en ervoor te zorgen dat de lichten in een kamer uit zijn wanneer ze niet in gebruik zijn, zijn eenvoudige manieren om uw energieverbruik te verminderen. U kunt ook overstappen op energiezuinige apparaten zoals wasmachines met een hoog rendement en energiezuinige led-lampen.

Dit zijn enkele van de manieren waarop u uw virtuele watervoetafdruk kunt verkleinen. De sleutel is om minder te consumeren en alleen te consumeren wat nodig is. Bijna elke dagelijkse activiteit in ons leven houdt direct of indirect waterverbruik in. Het is belangrijk om de impact van onze virtuele watervoetafdruk te beseffen en meer bewust te zijn van ons verbruik.

Geschreven door Hanyia Ahmed, klasse van 2022

Afbeelding met dank aan Pixabay

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Scottsbar.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart