Vier Wereldwaterdag 22-03 en bespaar water! – De Groene Paardebloem

Zoals we hebben gezien in de Amerikaans Westen en Zuidwesten deze zomer, klimaatverandering onze nationale (en wereldwijde) watervoorziening blijft bedreigen. Extreme droogte is de meest voorkomende in ten minste 20 jaar, het reservoirniveau is op een historisch dieptepunt en de daaruit voortvloeiende droogte van het landschap heeft geleid tot meer bosbranden. Watergebruik draagt ​​ook aanzienlijk bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen door middel van pompen, behandelen en verwarmen die nodig zijn om water in onze huizen te brengen.

Nu we geconfronteerd worden met deze effecten van klimaatverandering, water besparen wordt steeds belangrijker. Water besparen betekent ook geld besparen; het gemiddelde Amerikaanse gezin besteedt meer dan $ 1.000 aan water per jaar, wat aanzienlijk kan worden verminderd door de manier waarop we water gebruiken in ons dagelijks leven aan te pakken.

Overweeg een paar waterbewuste veranderingen aan te brengen in de keuken, badkamer, tuin en elders in huis.

1. Controleer op lekken

Zorg er eerst en vooral voor dat al het water dat in uw huis wordt gebruikt, gebruikt. Het gemiddelde huisvuil a maar liefst 10.000 gallons water per jaar door lekkage, wat zich vertaalt in een veel hogere waterrekening.

Bewaak een watermeter gedurende een periode van twee uur wanneer er geen water wordt gebruikt om te bepalen of er lekken zijn in kranen, pijpen, toiletkleppen, enz.; een gemakkelijke manier om een toiletlek lokaliseren is om een ​​druppel kleurstof in de toiletpot te persen. Als de kleur binnen 10 minuten in de schaal verschijnt, heb je een lek.

De meeste oplossingen zijn: erg makkelijk en vereisen minimale hulpmiddelen, maar als het probleem aanhoudt, is het misschien tijd om een ​​loodgieter in te schakelen.

2. Bespaar water van het spoelen van groenten tot waterplanten

Wanneer u groenten en fruit in de gootsteen wast, vang het water dan op in een bak in plaats van het door de afvoer te laten stromen. Gebruik dit om binnen- of buitenplanten water te geven.

3. Gebruik regenwatervaten

Om nog meer water op te vangen voor het bewateren van planten (of het wassen van de auto), gebruik regentonnen om regenwater op te vangen. De bijgevoegde vaten zijn vaak verbonden met regenpijpen die het water van de daken afstromen en hebben een kraan om gieters of andere vaten te vullen. Door het water op te vangen, voorkomt u ook wat overstromingen en erosie op uw eigendom, evenals de vorming van schadelijke afvoer, aangezien water verontreinigende stoffen van meststoffen, pesticiden, dierlijk afval en afval oppikt terwijl het richting waterwegen gaat.

Regentonnen kunnen worden gekocht bij plaatselijke bouwmarkten en tuinwinkels, of u kunt maak zelf een simpele. Zoek een stevig plastic vat (ongeveer 55 gallons) en plaats het op een cinderblock-platform in de buurt van een regenpijp. Boor twee kleine gaatjes aan de zijkant: een aan de bovenkant om de overloopadapter aan te sluiten en een aan de onderkant voor de spie. Steek de spie erin, dan de overloopadapter en sluit deze aan op een stuk slang; plaats deze op de juiste manier zodat overtollig water bergafwaarts van uw huis wordt afgevoerd. Snijd uw regenpijp zodat deze boven de emmer eindigt, bevestig vervolgens een flexibele regenpijpverlenging, waarbij u het andere uiteinde in een gat aan de bovenkant van het vat kronkelt (laat niet alleen water in een open vat stromen, anders zullen muggen en algen het overnemen ). Bedek het vatuiteinde van de extender met een netzak om bladeren of vuil op te vangen en zorg ervoor dat u deze na elke regenbui leegt.

Hoewel investeren in grote watervaten nuttig kan zijn voor grotere eigendommen, hoeft het verzamelen van water niet hightech te zijn; plaats plastic opslagbakken, emmers en andere grote vaten buiten om regenwater op te vangen, vooral als u weinig behoefte heeft aan buitenwater en u het water snel kunt gebruiken.

Het is belangrijk op te merken dat het opgevangen regenwater niet mag worden gebruikt om te drinken, en als je het gebruikt om groenten water te geven, probeer dan het water aan de voet van de plant te gieten (in plaats van de gewassen zelf te laten weken), en was alles wat je van plan bent te eten grondig te wassen met kraanwater.

4. Sloot het gazon

Onder de andere milieueffecten van gazononderhoud – inclusief synthetische meststoffen, verlies aan biodiversiteit en emissies van gasmaaiers – wordt geschat dat 30% (en zelfs 70% tijdens de zomermaanden) van huishoudelijk drinkwater buitenshuis wordt gebruikt.

In plaats van een waterintensievemonocropped grasgazon, inheemse plantensoorten die zijn aangepast aan de lokale omgevingsomstandigheden en daardoor veel minder water nodig hebben. Deze planten zullen ook populaties van insecten, vogels en zoogdieren ondersteunen, wat bijdraagt ​​aan een gezond ecosysteem in de achtertuin. Als je in een droger klimaat leeft, probeer dan droogtebestendige planten, grassen, bomen en struiken die niet vaak water nodig hebben.

5. Zet een oude waterbak op

In plaats van onafgemaakte glazen water door de afvoer te gieten, giet je ze in een grote kan of drankdispenser (zoals het soort dat je gebruikt voor limonade en water op feestjes). Gebruik dit in plaats van vers kraanwater om kamerplanten water te geven; als bonus zijn de chloor en fluoride in gemeentelijk water verdampt, waar sommige planten gevoelig voor zijn.

6. Vervang oude apparaten

Wasmachines, toiletten en vaatwassers zijn allemaal boosdoeners van hoog waterverbruik. De gemiddelde Amerikaan gebruikt ongeveer 82 liter water per dag thuismaar het installeren van waterzuinige apparaten en armaturen kan dat gebruik met 20% verminderen.

Als je in staat bent, overweeg dan om oudere apparaten te vervangen door efficiëntere, nieuwere modellen. Zoek naar producten met de WaterSense-label – een programma gesponsord door de EPA – wat aangeeft dat ze zijn ontworpen om ten minste 20% minder water te gebruiken dan traditionele apparaten. Sommige toiletten met het WaterSense-label kunnen 16.000 liter water per jaar besparen voor een gezin van vier. Dual-flow-modellen hebben ook verschillende instellingen voor vloeistoffen en vaste stoffen, waardoor het overtollige waterverbruik wordt beperkt. Oude kledingwasmachines zijn ook een enorme afvoer van water in huis; als uw machine vóór 1999 is gefabriceerd, overweeg dan om deze te vervangen door een model met een lagere waterfactor (en zorg ervoor dat u alleen volledige ladingen uitvoert).

Natuurlijk kan het vervangen van apparaten erg duur zijn, maar de besparing op water kan aanzienlijk genoeg zijn om een ​​machine binnen een paar jaar te betalen.

7. Gebruik low-flow douchekoppen en kraanbeluchters

Naast het vervangen van die grotere apparaten, maakt het gebruik van enkele waterbesparende armaturen zoals low-flow douchekoppen en beluchters ook een belangrijk verschil (en meestal tegen lagere kosten); het gemiddelde gezin kan 3.500 liter water per jaar besparen door over te schakelen naar hun WaterSense-gelabelde tegenhangers.

Douchekoppen met laag debiet doe precies hoe het klinkt: verminder de waterstroom in de douche zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit. Standaard douchekoppen verbruiken tot 2,5 gallons water a minuuten aangezien douchen goed is voor 17% van het waterverbruik binnenshuis, kan het verminderen van deze liters per minuut een groot verschil maken. Kraanbeluchters een vergelijkbare functie hebben; deze kleine metalen schermen worden meestal direct op de uitloop van een kraan geschroefd en creëren een bredere waterstroom zodat het efficiënter kan worden gebruikt. Het beluchte water activeert ook sneller bellen in zeep, zodat er minder water nodig is.

Samen met WaterSense-gelabelde armaturen, Energy Star-gecertificeerde apparaten ook resulteren in energie- en watergerelateerde besparingen; Al met al kunnen gezinnen volgens de EPA meer dan $ 380 per jaar besparen op waterkosten door over te stappen op deze waterbewuste producten.

8. Tijd douches

Met of zonder low-flow douchekop, zorg ervoor dat je niet te lang onder water blijft hangen. Probeer de douches onder de vijf minuten te houden; bij het inzepen of scheren, zet het water uit en probeer je haar minder vaak te wassen om op tijd te knippen, indien mogelijk.

Het is handig om een ​​timer in te stellen om je te waarschuwen wanneer het tijd is om naar buiten te gaan, of maak een afspeellijst van ongeveer vijf minuten; wanneer het laatste nummer is afgelopen, is het tijd om eruit te komen! Als u een stap verder wilt gaan, kunt u een zonneboiler om het water dat u gebruikt in de douche en in uw hele huis duurzaam op te warmen.

9. Implementeer verstandige keukenpraktijken

Niet alle waterbesparende maatregelen zijn ingewikkeld. Voer een paar veranderingen door in uw keuken om ervoor te zorgen dat er geen water wordt verspild: in plaats van het water te laten lopen terwijl u afval in de vuilnisbak gooit, composteer ze in plaats daarvan; bewaar een kan koud water in de koelkast in plaats van het water te laten lopen totdat het afkoelt; en sluit de gootsteen aan wanneer u de afwas met de hand afwast, zodat ze kunnen weken.

10. Gebruik de vaatwasser

Het is misschien verrassend dat het gebruik van de vaatwasser in plaats van de afwas met de hand veel water kan besparen; a 2020 studie ontdekte dat vaatwassers meer dan 50% minder water verbruikten dan nodig is voor het wassen van de handen gedurende een periode van 10 jaar. Vaatwassers zijn ook veel energiezuinigerwat resulteert in minder uitstoot van broeikasgassen door pompen, verwarming, enz.

Naast het wassen van alleen volle ladingen, vermijd het gebruik van de extra functies zoals voorspoelen en drogen met hitte; Zorg er in plaats daarvan voor dat overtollig voedsel in de compost wordt geschraapt voordat u de borden laadt, en zet de deur open nadat de cyclus is voltooid, zodat de gerechten aan de lucht kunnen drogen.

Als je geen vaatwasser hebt, gebruik dan de ene helft van een spoelbak met twee spoelbakken om in te weken en in te zepen (of een plastic wasbak in een enkele spoelbak) en de andere om af te spoelen.

Dit artikel is een gastpost van Linnea Harris met dank aan EcoWatch

Linnea studeerde in 2019 af aan Skidmore College met een bachelor in Engels en milieustudies, en woont nu in Brooklyn, New York. Meest recentelijk werkte Linnea bij Hunger Free America en heeft ze stage gelopen bij WHYY in Philadelphia, Saratoga Living Magazine en de Sierra Club in Washington, DC.

Linnea houdt van wandelen en buiten zijn, lezen, haar Duits oefenen en vrijwilligerswerk doen op boerderijen en tuinen en voor inspanningen op het gebied van milieurechtvaardigheid in haar gemeenschap. Naast journalistiek is ze ook essayist en schrijver van creatieve non-fictie.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Scottsbar.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart